1. Wat kost de app die nodig is om gebruik te maken van HappyWe work?

De HappyWe app die nodig is voor het gebruik van HappyWe Work is gratis te downloaden in de appstore of playstore.

2. Hoe verwerk ik HappyWe Work in mijn teamoverleg?

Door voor de start van het teamoverleg een mood te kiezen is direct overzichtelijk hoe alle individuen zich op dat moment voelen. Dit met het oog op de start van de week. Het online dashboard creëert overzicht en inzicht in de dagelijks geluksmomenten maar ook mindere momenten van het team gedurende de dagen/weken voorafgaande aan het overleg. Het dashboard is daarmee een goede tool om te leren van het verleden. Er is een speciale workshop beschikbaar om HappyWe Work optimaal te ingegreren in het reguliere overleg. Neem contact met ons op via work@happywe.nl of bel met 070-8200348 voor meer informatie.

3. Waarom moet ik een abonnement van minimaal 6 maanden afsluiten?

Als je de filosofie en de tooling HappyWe Work wilt gaan gebruiken gaat dit doormiddel van een abonnementsvorm van 6 maanden. In de praktijk blijkt dat medewerkers voldoende tijd moet krijgen om echt te wennen aan het gebruiken van HappyWe Work.

4. Hoe vraag ik een super user account aan?

Als je een super user account wilt aanvragen neem je contact op met een van onze happy workers via work@happywe.nl of 070-8200348.

5. Voor wie is het super user account en wat is het voordeel ervan?

Het super user account is geschikt voor gebruikers die met 2 of meer teams deelnemen aan HappyWe Work. Met dit account kan men op een makkelijke manier teams met elkaar vergelijken en zien welk team nog meer begeleiding nodig heeft en met welk team het juist goed gaat.

6. Als ik vragen heb over HappyWe Work hoe kan ik dan contact opnemen?

Als je vragen hebt over het gebruik van HappyWe Work kan je contact opnemen met een van onze geluk coaches doormiddel van een mail te sturen naar: work@happywe.nl

7. Wat zijn de kosten?

De kosten van HappyWe Work zijn opgebouwd uit aansluitingskosten (uw account moet online worden ingericht), kosten voor de introductie- en demoworkshop, support kosten voor vragen en wijzigingen/mutaties en abonnementskosten. Voor een prijsoverzicht klik hier >>

8. Hoe is HappyWe Work ontstaan?

Onder ons team zie je onze namen en gezichten. We zijn mensen, die graag bijdragen aan een gelukkige(r) wereld, voor onze dierbaren, en voor alle mensen, inclusief onszelf. En we zijn nu eenmaal besmet geraakt door het thema ‘Geluk’, en vooral de vraag ‘hoe kunnen we op een heel eenvoudige en snelle manier een beetje bijdragen aan het geluk van héél veel mensen op de werkvloer?’.

9. Ik ben mijn wachtwoord vergeten?

Indien je je wachtwoord vergeten bent, kan je deze opnieuw opvragen via wachtwoord vergeten

10. Hoe weet ik dat mijn gegevens veilig zijn?

We gaan niet iets doen met jouw gegevens, waar jij last van ondervindt. We doen alleen dingen waar jij plezier aan beleeft, of op zijn minst geen hinder van hebt.  Bekijk hier de privacy statement en terms of use van de app.